Autor

Autor

Aici poate fi textul referitor la autor

Manastirea Strunga

strunga 122.jpg
Maica Stareţă a fost invitată la Hram în urmă cu câţiva ani la Mănăstirea Colilia,pe data de 21 noiembrie de ”Intrarea Maicii Domnului în Biserică”.Dar peste dânsa se abătuse multă întristare şi mâhnire în suflet deoarece avea datorii mari (suma de 98 de milioane vechi ),luase materiale de construcţii pe datorie de la o firmă pentru ridicarea construcţiilor la mănăstire si nu avea cu ce să le platească.Puţinii bani pe care ii avea aproape că se terminaseră şi maica, auzind că vin la acest Hram mulţi oameni înstăriţi printre care şi Gigi Becali, a redactat o scrisoare în care şi-a spus ofurile dorind să o dea acestui om de bună credinţă , pentru că auzise că mai facuse fapte de milostenie şi pentru alte mănăstiri în constructie.Ajungând la această mănăstire şi întâlnindu-se cu părintele Andrei ,stareţ la Mănăstirea Dervent,a nădăjduit că poate apela la acesta pentru a înmâna el însuşi scrisoarea către domnul Gigi Becali.
nasterea-maicii-domnului.jpg
Însă maica nu a mai îndrăznit să apeleze la bunăvoinţa părintelui deoarece era ocupat in ale slujirii.Cuprinzîndu-o desnădejdea maica s-a retras într-un loc ferit pe iarba uscată şi a început să plangă.Însă Maica Domnului a trimis la dânsa o femeie să-i aline rănile.Femeia a întrebat “-De ce plângi maicuţă ,nu mai plange,ce ai paţit? ”,maica a răspuns :”plâng doamnă că am început lucrările la mănăstire si am luat materiale pe datorie şi nu am cu ce le plăti”, la care această creştină a zis: “nu mai plânge , că îţi dau eu banii să plateşti,am stranşi 100 de milioane să dau si eu la o mănăstire ca să fiu trecută în rândul ctitorilor .I-am spus părintelui Arsenie Papacioc fapta pe care vreau să o fac ,iar răspunsul preasfinţiei sale a fost că la o zi mare voi întâlni pe cineva si voi dărui aceşti bani.Maica s-a cutremurat deodată când a auzit cuvintele femei şi nu-i venea să creadă ceea ce i se întamplă întrebăndu-se în sinea sa “de unde are femeia aceasta îmbrăcată sărăcăcios atâţia bani”.Creştina i-a zis maicii,să vină în următoarea zi de miercuri la ea acasă să-i ofere banii.
maica-domnului-si-dreptul-iosif.jpg
Ajungând la această doamnă ,i-a zis maicii încă din pragul uşii ,că are un bărbat foarte recalcitrant şi orice va întreba să spună ca el ,ca să poată să-l aducă la masă în bucătărie deoarece banii sunt cusuţi în salteaua unde doarme. “-Hai bărbate la masă ,că avem oaspete de seamă ,Maica Stareţă Filareta de la Strunga ,că ne-a binecuvântat Dumnezeu să o trimită în casa noastră ,hai să mâncăm cu toţii . -Nu vreau ,raspunse barbatul,dacă vrei să-mi dai să mănând adu-mi la pat. -Hai măi bărbate nu ţi-e ruşine de maica. -Bine hai că vin ,dar nu pentru tine ci doar pentru maica.”
Cât a mâncat bărbatul ,doamna milostivă a scos banii din saltea şi a făcut semn maicii să nu-i mai dea mare atenţie . După masă Stareţa Filareta a primit banii (200 de bancnote de 50 de lei noi ,adică 100 de milioane vechi) şi s-a culcat neclintindu-se toată noaptea ca nu cumva să-i cadă banii din trăistuţa călugărească .A doua zi de dimineaţă i-a mulţumit acesteia şi a plecat la autogară pentru a lua microbuzul să se întoarcă la mănăstire.
cruce_tn.jpg
Ajungând la răscrucea dintre şoseaua principală şi drumul care duce la mănăstire, maica a coborât din microbuz şi s-a indreptat către a oaza de liniste inchinată Domnului. Pe acest drum pustiu i-au ieşit în cale niste slătari cu căruţe ,care s-au oferit să o ducă la destinaţie .Stareţa văzându-i ,a început să se roage Maicii Domnului ,deoarece avea la dânsa în trăistuţa o 100 de milioane vechi ,ca nu cumva să-i fure.Aceştia s-au oferit să-i dea o bucată de pâine ,dar a refuzat de frica ce o cuprinsese deodată . După aceea şi-a continuat drumul prin pădure şi parcă de nicăieri a auzit un sunet scos de porcii mistreţi din zonă spăimăntându-se.Atunci şi-a facut cruce ,a luat telefonul din a sa traistuţă şi ca să-i treacă frica L-a sunat pe părintele Stareţ Andrei de la Dervent şi i-a povestit toate cele întâmplate minunându-l foarte l-a rugat să stea de vorbă cu dânsa. Când a ajuns in sfârşit la Sfânta Mănăstire ,primul lucru care l-a facut ,a fost să meargă în bisericuţă şi să mulţumească Bunului Dumnezeu şi Maicii Domnului(”precum a făcut samarineanul din pilda celor 10 leproşi,întorcându-se la Hristos să-i mulţumească”)pentru ca I-au fost alături în călătoria sa.
DSCF0622.JPG
A doua zi a mers la patronul firmei de construcţii ,domnul Trifan, din localitatea Baneasa să-i plătească datoria. Povestindu-i cele întâmplate acesta s-a minunat şi a simţit că veghează asupra Stareţei Fecioara Maria, şi nu i-a mai luat cei 98 de milioane ci doar 50 de milioane ,dar maica i-a lăsat si partea cealaltă plătind astfel celelalte materiale pentru ridicarea chiliilor .Acestea au inflorit deodată din bunăvoinţa acelei doamne cu frica de Dumnezeu şi iată că în ziua de azi construcţia s-a finalizat şi maicile s-au mutat din casa părăsită în chilii.
100_9004.jpg
Iubiţi creştini ,iată că Dumnezeu nu ne-a părăsit şi atunci când credem că nu e lăngă noi,atunci lucrează prin oameni,făcând minuni arătându-şi marea Sa dragoste pentru noi.Domnul Dumnezeu să ne ajute şi să ne dea sănătate ,rugându-ne şi noi precum a făcut Maica Stareţă Filareta
Recieve news about this website directly to your mailbox
Manastirea Strunga
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one